CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »
Welcome to my blog…1st of all TQVM coz sudi menjenguk ke blog saya yang tidak seberapa ini & menjadi follower saya…..siapa saya…..???? saya bukan siapa-siapa....hehehe……just a simple & ordinary person, saya suka share something yang mengembirakan & suka buat orang di sekeliling saya gembira yang juga boleh membuatkan saya gembira secara tidak langsung...hehehe....Seorang student Komunikasi Kewartawanan USM. Physically, kecik sahaja orangnya….tapi kecik bukan sembarang kecik ek….ini kecik-kecik CHILI PADI tau….hehehe.... Pure sabahan girl & come from east of Sabah .:LAHAD DATU:....hehehe.... Bakal menjadi seorang wartawan & bercita-cita untuk berkhidmat di negeri kelahiran supaya saya boleh menyumbangkan sesuatu yang berguna kepada masyarakat...wahhhh...INSYAALLAH....AMIN…. ~~~

Sunday, October 3, 2010

citer pasal raya.....!!!!!

salam ukhwah.........!!!!!
fuhh...lama rasanya kak chik x update blog......mmg la lama coz ni la second post.....hahahaha.....
k la  k.chik nak story pasal raya k.chik thn ni.....mmg best giler coz dapat balik kg....raya last year k.chik x balik so raya thn ni balas dendam la.....mmg x best rupanya beraya d tmpt org ni kan....huhuhuhu...harap x la berulang wat kali ke-2.....

raya thn ni mmg happening giler coz semua  8 orang adik-beradik ada.....d tambah lagi ngan karenah my niece....sampai x terlayan pun ada.....bestnyaaaaaa.......

sebenarnya sebelum raya kitorang sedih sikit coz akak k.chik yg second bagitau dy x dapat balik raya padahal thn ni turn dy beraya kat kg....x dapat cuti konon lagipun tiket mahal katanya....so, org yang paling sedih x lain x bukan my parents....parents mana la yg x sedih kan kalau anaknya x dapat balik raya....dah la rindu ngan anak yang lama x jumpa d tambah lagi rindu ngan cucu2 dy.....aduh.....mmg sedih gilak eh.....tapi nak wat mcm mana kalau mmg dorang x dapat blk....sabar jak la.....

walaupun akak x dapat balik, raya tetap raya.....seminggu sblm raya k.chik ngan akak k.chik yg fourth da berada kat kg halaman kitorang iaitu kat kg bugis, batu 2 jalan segama, lahad datu, sabah....... so mmg busy la time sblm raya......busy wat kuih raya....akak k.chik yg 1st ngan yg 3rd mmg rajin wat kuih raya kalau adik2 dy ada especially me.....hehehehehe.....org kuat la katakan.......antara kuih raya yg wajib kitorang wat tiap thn ialah tart nenas, makmur, heart, biskut nestum, batang buruk almond london n bangkek+kacang masako(made by my MOM)....akak k.chik yg 4th pulak sibuk mengemas rmh coz e2 mmg kepakaran dy....hehehehe....sehari sblm raya pulak, k.chik ngan akak yg 4th kena g pasar beli barang2 nak wat raya, so kat bandar mmg jammed gila la nasib la kitorang gerak ptg so, x da la jammed sgt....d sebabkan lewat gerak juga la kitorang terpaksa berbuka time tgh que nak beli mknn kat kfc...cobaan, cobaan.....huhuhuhuhu........thn ni pulak kurang sorang assistant coz adik bongsu kerja, sehari sblm raya baru dy dapat cuti............n sepanjang ke busyan kami ni mmg x blh on9 coz akak yg 3rd telah menyorok kedua2 broadband.....hahahhaha...padan muka.....so, mmg x blh on9......k.chik ok jer tp akak k.chik yg 4th mmg x senang duduk coz dy mmg kalau sehari x on9 x blh.....hahahaha....siap merajuk pun ada...........sabar jak la.....

e2 citer sblm raya, pas raya pulak lain ceritanya.......bertambah busy la pulak coz raya ke-3 akak nak wat open house...n time kitorang tgh busy wat preparation 4 the open house, ada plak kejutan yg mmg tekejut la....hahahhaha......akak yg second wat surprise.....rupa2nya dy balik juga raya tapi raya ke-3.....x da sorang pun tahu dy nak blk....mo wat surprise la konon....sepatutnya dy sampai raya ke-2 tapi disebabkan flight delay petang 2(masalah cuaca) so, terpaksa la tangguh esknya n bermlm semalam d kota kinabalu.....x per...yg ptg dorang balik....hehehehehe...punyala happy mak bapa k.chik dapat jumpa anak,menantu ngan cucu dy.....kitorang pun tumpang happy juga la.....hehehehe

seminggu lepas raya pulak k.chik terpaksa tinggalkan kg halaman.....huhuhuhuhu....so sad.....x puas g raya dah kena balik......sabar jak la k.chik......tapi k.chik bersyukur sangat coz tahun ni dapat celebrate raya ngan family n thn ni k.chik mmg maaaasyuk....hehehehehe.....thank's all.....sayaaaaannnnnggggg kamuuuuuu seeemuuuuaaaaaa.......!!!!!!